thuis testen op hepc

NOMOREC

De C-test service

Met de C-test van NoMoreC kun je thuis testen op hepatitis C wanneer het jou uitkomt. Je neemt de C-test bij jezelf af met een vingerprik en stuurt het bloedmonster kosteloos per post op. Het bloedmonster wordt in het klinisch virologisch laboratorium van het AMC getest en binnen een week krijg je online de uitslag. De C-test service is strikt vertrouwelijk.

Welke test?

De C-test wordt aangeboden door het AMC en is een RNA-test. Deze test meet of er hepatitis C virusdeeltjes in je bloed zitten. Hiermee kun je snel nadat je risico hebt gelopen weten of je hepatitis C hebt opgelopen of niet.

Lees meer

 

We adviseren om de C-test op zijn vroegst 14 dagen nadat je risico hebt gelopen te doen. Als je eerder test, kan het zijn dat er nog onvoldoende virusdeeltjes in je bloed aanwezig zijn om in het laboratorium te kunnen aantonen. De C-test is een betrouwbare test die ook geschikt is voor mannen die eerder al eens hepatitis C hebben gehad.

Meer informatie over de verschillende soorten tests vind je hier.

 

 

Hoe neem je de C-test af?

Bekijk vóór je begint de instructievideo en lees ook de papieren instructies helemaal door. De papieren instructies vind je hier.

 
Moet ik me testen?

Het C-testpakket

De C-test kost € 25 (€80 voor 4 tests). We versturen het testpakket in een witte bubbeltjes envelop zonder logo’s. Als je meerdere tests bestelt, krijg je meerdere enveloppen.  

Het pakket bevat

 • 2 prikkers  
 • Alcohol doekje
 • Bloedspotkaart
 • Gaasje
 • 2 pleisters
 • Plastic zakje
 • Zakje droogmiddel
 • Instructies
 • Retourenvelop (UN3373)

 

  foto_Ctest_2


Stappenplan voor de C-test service

1. Ga naar ‘Moet ik me testen?’ en vul de online risicotest in om te zien of je risico hebt gelopen op hepatitis C.

Lees meer

2. Risico gelopen? Maak een account aan en bestel een C-test pakket.

3. Neem de test thuis af en stuur het materiaal op naar het laboratorium – gebruik hiervoor de instructies via deze website.

4. Na circa één week is je testuitslag bekend. Je ontvangt hiervan bericht per e-mail. Log vervolgens in op je NoMoreC-account om je testuitslag te bekijken.

5. Wijst de test uit dat je mogelijk een hepatitis C infectie hebt? Laat dan een vervolgtest doen bij je hiv-behandelaar (als je deze hebt), de soa-polikliniek van de GGD Amsterdam of je huisarts.  Een vervolgtest is altijd nodig om de uitslag te bevestigen. Als uit de vervolgtest blijkt dat je een hepatitis C infectie hebt, kan de arts die de vervolgtest doet ervoor zorgen dat je met behandeling kan starten.
 

 

Account aanmaken / registreren

Als je de C-test bestelt vragen we je een account aan te maken.

Lees meer

Je testpakket-nummer(s) wordt gekoppeld aan jouw account. Als het laboratorium jouw testuitslag heeft bepaald, wordt de uitslag met het bijbehorende testnummer in jouw NoMoreC-account gezet. Alleen via jouw account kun je je testuitslag opvragen. Omwille van de veiligheid, gaat het inloggen op je account via twee stappen:  

 1. Je vult je ID Code (die je per email ontvangt als je je registreert) en wachtwoord in.
 2. Je vult een authorisatie code in. Deze code kun je krijgen via een ‘Google Authenticator app’. We leggen deze procedure uit als je een account aanmaakt.