Moet ik me testen?

NOMOREC

Wel of niet testen

Niet iedere homoman loopt risico op hepatitis C. Het hepatitis C-virus wordt vooral overgedragen binnen specifieke netwerken.
Lees meer

Vaak weet je wel of dit ook voor jouw seksuele netwerk geldt. Bijvoorbeeld omdat een fuck-buddy van je hepatitis C heeft gehad. Of omdat iemand die verder van je af staat een infectie heeft (gehad) en qua seksvoorkeuren in dezelfde ‘vijver’ van mannen als jij vist. Meer daarover in Netwerken met relatief meer hepatitis C.

 


Risicotest

Weet je niet of  je risico loopt op hepatitis C?
Lees meer

Doe de risicotest van NoMoreC. De vragen van de risicotest van NoMoreC zijn op basis van wetenschappelijk onderzoek opgesteld. Als je de vragen beantwoordt krijg je een persoonlijk advies. Dit geeft je een idee of je in de afgelopen maanden wellicht risico hebt gehad op hepatitis C en of het verstandig is om je (extra) te laten testen.

Disclaimer

Een aantal belangrijke risicofactoren  voor hepatitis C komen aan bod in deze wetenschappelijk vastgestelde vragenlijst. Het onderzoek waar deze vragenlijst op is gebaseerd vond plaats onder hiv-positieve mannen. Niet alle situaties van mogelijk risico op hepatitis C zijn onderzocht. Je daadwerkelijke risico op hepatitis C kan afwijken van de uitslag van de risicotest. Lees daarom altijd de informatie die we geven bij Wijzen van overdracht als je wilt weten welke situaties mogelijk een verhoogd risico op hepatitis C geven. De informatie op deze website kan bovendien niet beschouwd worden als vervanging van een consult of persoonlijk bezoek aan een arts of specialist.  NoMoreC.nl, noch AMC, GGD Amsterdam, Soa Aids Nederland of AIGHD is verantwoordelijk voor de uitslag van de risicotest.

 


C-test

We vragen je de risicotest óók in te vullen voor het bestellen van de C-test, de betrouwbare RNA-test van NoMoreC die je thuis bij jezelf kunt afnemen.
Lees meer

Dit geldt ook als je zeker weet dat je risico hebt gehad. Laat in zo’n geval de uitslag van de risicotest je niet ervan weerhouden om de C-test te bestellen. Het kan zijn dat er in de risicotest niet is gevraagd is naar een specifieke situatie, waardoor jij mogelijk hepatitis C hebt opgelopen.


Privacy

Jouw antwoorden op de risicotest worden verzonden via een beveiligde verbinding.
Lees meer

De gegevens worden met de grootst mogelijke zorgvuldigheid bewaard en verwerkt, anoniem en nooit gekoppeld aan persoonsgegevens. Sommige vragen worden gesteld om meer inzicht te krijgen in de gebruikers van onze website. Door deze vragenlijst in te vullen ga je akkoord met het geanonimiseerd gebruik van de door jou ingevulde gegevens voor evaluatie- en onderzoeksdoeleinden. Mocht je overgaan tot het aanschaffen van de C-test, dan zullen alleen je adresgegevens zichtbaar zijn voor de de persoon die jouw testpakket verwerkt. 

Start de risicotest